Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin düzenlediği ‘Şiirin Yolcuları’ başlıklı program, Aralık ayı toplantısında Şair Prof. Dr. Nurullah Genç’i ağırladı. 9 yaşına kadar okul yüzü görmediğini, fakat bu arada kendisini iyice yetiştirdiği için girdiği sınıf atlama sınavlarını başarıyla vererek 3. sınıftan okula başladığını belirten ünlü şair, "Ayakkabı boyacılığı, lokantacılık, fırıncılık yaptım. Hatta asıl mesleğim fırıncılık bile diyebilirim." dedi.
Bursalı edebiyatseverleri Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’nde buluşturan organizasyonda, edebiyata gönül veren şair Nurullah Genç, şiire olan tutkusunu ve yaşamının detaylarını paylaştı. Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın da izlediği program, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Program, Adem Turan ve Cevat Akkanat’ın “Modern zamanların dervişi” olarak adlandırılan Nurullah Genç’in yaşamına dair bilgileri aktardığı sunumla başladı.
Genç ise şiirle ilk buluşmasını anlattığı konuşmasında, “Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı köyümde, uzun kış gecelerinde okunan kitaplar, Battalgazi destanları, aşıkların hayat hikayeleri ile başladı şiir yolculuğum. O zaman 7-8 yaşlarındaydım ve öyle bir ortamda büyüdüm ki, o yaşlarda bile bende bir birikim, bir zevk oluşmuştu diyebilirim. Bu ortamın hazırlayıcısı, inşacısı ise dedem… Dedem, dört sene boyunca Rusların elinde esir kalmış. Bu dört sene boyunca boş durmayıp Rusça’yı öğrenmiş, eline geçen her kitabı okumuş, perşembe geceleri aşr-ı şerif okuyup ibadetlerini o ortamda bile yapmış çok zeki biri. Esaretten kurtulup Türkiye’ye yürüyerek döndüğünde yaşı 22. Köyü yanıp yıkıldığı için akrabalarının köyüne gidiyor, orada evleniyor ve 7-8 sene sonra tekrar kendi köyüne dönüp köyünü inşa ediyor. İnşasını sağladığı köyünde ilk yaptırdığı işlerden biri de köye kitaplık kurdurmak olmuş.” diyerek anlattı.
ASIL MESLEĞİM FIRINCILIK
İlkokula, şartları elvermediği için düzenli olarak gidemediğini belirten Nurullah Genç, 9 yaşına kadar okul yüzü görmediğini, fakat bu arada kendisini iyice yetiştirdiği için girdiği sınıf atlama sınavlarını başarıyla vererek 3. sınıftan okula başladığını söyledi. Liseyi, yatılı olarak okuduğunu belirten Genç, “Ayakkabı boyacılığı, lokantacılık, fırıncılık yaptım. Hatta asıl mesleğim fırıncılık bile diyebilirim. Öyle ki, başarılı bir öğrenci olarak okuduğum İHL’de dahi geçimimi sağlamak için boş zamanlarımda boyacılık yapıyordum. Bir gün ödev yapmayı sevmeyen bir öğrenci, ayakkabı boyayarak bir saatte kazanacağım para karşılığında ödevlerini yapmamı teklif etti. Ben de kabul ettim ve bu şekilde geçimimi sağlamaya devam ettim. ‘Ödev yapıcılığı’ mesleğim okul bitinceye kadar devam etti” ifadesiyle öğrenim sürecinde yaşadıklarını anlattı. Usta şair, programda şiirlerinden örnekler okudu ve dinleyicilerin sorularını cevapladı. Programın sonunda Bakan, Genç’e teşekkür plaketi verdi.
Şair Nurullah Genç'in asıl işi fırıncılıkmış

Şair Nurullah Genç'in asıl işi fırıncılıkmış
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 16:10 - Almanya Büyükelçiliği TIR şoförlerine vize için bürokrasiyi azalttı
- 16:09 - Kilisliler Derneği aşure günü düzenledi
- 16:08 - İki çocuk düz kontakla elektrikli bisiklet çaldı, kameralar kaydetti
- 16:07 - ÇESİAD, esnafa ve vatandaşlara aşure dağıttı.
- 16:05 - '2012 Dünya Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma Raporu' tanıtıldı
- 16:04 - Aziz Mahmud Hüdayi, Şereflikoçhisar’da anıldı
- 16:04 - Gökçek: Kanun aynı şekilde çıkacak olursa şike yapanların yanına kâr kalacak
- 16:04 - Sakarya'da 10 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi.
- 16:03 - Katsayı adaletsizliğinin kalkması imam hatip lisesi öğrencilerini sevindirdi
- 16:02 - Özgenç: Yasayı aynen köşke göndermek halkı kaale almamak demektir
- 16:01 - Demirkubuz filmleriyle Nilüfer’de
- 16:01 - İklim değişikliği çalıştayı Konya'da başladı
- 16:00 - Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Özbizerdik'in 13 yıl hapsi istendi
- 15:57 - Gaziantep’te 213 kadın sığınma evine başvurdu
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00