Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin anayasası olarak 1/100 bin ölçekli il çevre düzeni planına büyük önem verdiklerini belirtti. Altepe, 4 üniversiteden 60 akademisyen, 300 kurum kuruluş ve 800’e yakın katılımcı ile hazırlanan il çevre düzeni planı ile kent kimliğinin yeniden şekilleneceğini söyledi.
Başkan Altepe, Bursa’nın geleceğine yön verecek olan 1/100 bin ölçekli il çevre düzeni planı hakkında açıklamalarda bulundu. Bursa’nın kıt kaynaklara geleceğe en etkin şekilde taşınması için kentin tüm katmanlarını yönetime dahil ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, 1/100 bin ölçekli il çevre düzeni planının hazırlanma aşamasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’nden 60 akademisyen, 300 kurum ve kuruluş ile 800’e yakın kişi ile ortak çalıştıklarını vurguladı. Başkan Altepe, konunun Kent Konseyi bünyesinde de toplumun tüm katmanlarının tanıtımıyla tartışmaya açıldığını ve her öneriyi dikkate aldıklarını da kaydetti.
Bursa’nın geleceğine yönelik izlenecek yol haritasını belirleme konusunda çok titiz davrandıklarını ifade eden Başkan Altepe, bu çalışmanın bugüne kadar yapılmaması nedeniyle Bursa’nın hızlı ve çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu dile getirdi. Kentin kaderini belirleyecek bu tür çalışmaların tek merkezden yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Altepe, “Bu ana planlar zamanında yapılamadığı için her ilçe belediyesi kenti planlarını yaptı. Bu planlar sonucunda da Çalı, Kayapa, Hasanağa, Akçalar, Görükle, Barakfakih, Minareliçavuş kendi sanayi bölgelerini oluşturdu. Herkes kendi beldesine sanayi bölgesi yaptı. Oysa bunların tek merkezden belirli bir disiplin altında yapılması gerekiyordu.” ifadesini kullandı.
"KİRLETİCİ SANAYİCİ İSTEMİYORUZ2
İstanbul için hazırlanan il çevre düzeni planında oradaki sanayi tesislerinin Bursa’ya kaydırılacağı yönündeki iddiaları da cevaplayan Başkan Altepe, böyle durumun söz konusu olmadığını söyledi. Bursa’da yeni sanayi alanları oluşturmadıklarını ve Mustafakemalpaşa OSB dışında sanayi bölgelerinde yer kalmadığını ifade eden Başkan Altepe, “Zaten biz bunu yapmak bile kaynaklarımız yetmez. En basitinden bir boyahane küçük ölçekli bir ilçe kadar su tüketiyor ve suyu tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Mevcut Organize Sanayi Bölgelerimizde yeteri kadar boyahane var. Biz artık kirletici sanayiyi Bursa’da istemiyoruz. Bizim bu kararlı tutumumuz sayesinde Bursa’daki fabrikalar yeni bir yatırıma girdiklerinde Kütahya, Bilecik, Adapazarı ve Eskişehir’e yöneliyor. Bu bölgelerde büyük bir gelişim gözleniyor.” diye konuştu.
Bursa'nın yeni planı hazırlandı

Bursa'nın yeni planı hazırlandı
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler


ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 16:10 - Almanya Büyükelçiliği TIR şoförlerine vize için bürokrasiyi azalttı
- 16:09 - Kilisliler Derneği aşure günü düzenledi
- 16:08 - İki çocuk düz kontakla elektrikli bisiklet çaldı, kameralar kaydetti
- 16:07 - ÇESİAD, esnafa ve vatandaşlara aşure dağıttı.
- 16:05 - '2012 Dünya Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma Raporu' tanıtıldı
- 16:04 - Aziz Mahmud Hüdayi, Şereflikoçhisar’da anıldı
- 16:04 - Gökçek: Kanun aynı şekilde çıkacak olursa şike yapanların yanına kâr kalacak
- 16:04 - Sakarya'da 10 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi.
- 16:03 - Katsayı adaletsizliğinin kalkması imam hatip lisesi öğrencilerini sevindirdi
- 16:02 - Özgenç: Yasayı aynen köşke göndermek halkı kaale almamak demektir
- 16:01 - Demirkubuz filmleriyle Nilüfer’de
- 16:01 - İklim değişikliği çalıştayı Konya'da başladı
- 16:00 - Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Özbizerdik'in 13 yıl hapsi istendi
- 15:57 - Gaziantep’te 213 kadın sığınma evine başvurdu
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00