Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran çalışmalar kapsamında projelendirilen tarihi İncirli Hamamı’nda restorasyon başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarihi mirasın yaşatıldığını ve Yıldırım’ın çağdaş, yaşanabilir bir ilçe olması yolunda gereken adımların atıldığını belirtti.
Yıldırım tramvay hattının kente güzellik kattığını kaydeden Başkan Altepe, "Bu işler kolay olmuyor. İncirli Hamamı restorasyonunun tamamlanmasıyla Yıldırım’ın kalbinde her türlü aktivite yapılmasına uygun bir ortam sağlanmış olacak. Burası Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde, kamulaştırıldı, ihaleleri bitti. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp yaz sonunda faaliyetlerin başlamasını hedefliyoruz." dedi.
Tarihin ayağa kaldırılması ve turizm değerleri konusunda Bursa’nın Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Altepe, şöyle konuştu: "Mescit, şifahane, han, hamam vb tarihinin ayağa kalkması noktasında, kent müzesi, tekstil sanayi müzesi gibi konularda ayağa kaldırılan eserlerin işlevlendirilmesi, halk tarafından kullanılması ve Bursalıların farkına varması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bursa, sadece tarihi bakımdan 9 dalda örnek oluyor, bizler de herkese destek oluyoruz. Sultan külliyelerinin bakımı, temizliği güvenliği Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle işbirliğiyle çalışmalar devam ediyor. Ecdat yadigârı bu eserleri korumaya devam ediyoruz. Tarihe geçen çalışmaları hayata geçiriyor, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bursa’da 260’ın üzerinde eser, Yıldırım’da ise 44 esere hayat veriyoruz."
Emirsultan Dergâhı, Yeşil Külliyesi, Yıldırım’daki 11 ayrı yerdeki hazireler, Çukurmescit gibi pek çok eserin ayağa kaldırıldığını kaydeden Başkan Altepe, şöyle devam etti:
"Yıldırım da tarih anlamında ayağa kaldırılıyor. Burası da aktivite merkezi olacak. Molla Fenari’nin torunu Alaaddin Ali Bey tarafından yaptırılan 520 yaşındaki eser, yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Tek hamam sınıfından olan yapı, belli zamanlarda yangınlar görüp, tekrar tekrar onarımlar yaşamış. Son olarak tütün deposu olarak kullanılmış. 1985 yılından bu yana da hiç dokunulmayan ve sivil mimaride olan yapı 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ayağa kaldırılacak olan mekân, 415 metrekare taban alanına sahip. İki katlı ve üst kısmı iç bahçe olacak ve çevre yapılarla güzel bir proje yapılmış olacak."
İncirli Hamamı’nın tamamlandığında kültür merkezi olarak bölgeye hizmet vereceğini de vurgulayan Altepe, mekânın Bursa turizmine, sosyal ve kültürel hayatına değer katacağının altını çizdi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de güzel ve büyük ilçe Yıldırım’da yeni bir hizmete ilk adım atıldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarının altını çizdi.
520 yaşındaki İncirli Hamamı, gün ışığına çıkıyor

520 yaşındaki İncirli Hamamı, gün ışığına çıkıyor
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 14:17 - Başarılı girişimciler sırlarını anlattı
- 13:37 - Özdilek, 8. alış veriş merkezini Eskişehir'de açtı
- 13:29 - Kültür Turizm Zirvesi'ne Bursa damgası
- 13:26 - Tuğrul Aşkar: İkinci yarıda kulüplerin naklen yayın gelirleri düşebilir
- 12:56 - Kuşoğlu: Yaşanabilir sağlıklı bir çevre için toplumsal duyarlılık şart
- 12:48 - Bakan Şahin: Suçlulara ulaşırken vicdanları zedelemeyelim
- 12:41 - Kanuni’nin mektubu güvercinle Fransa Başkonsolosluğu'na gönderildi
- 12:15 - Hamile hırsızlık zanlısı, son işinde suçüstü yakalandı
- 12:03 - TÜDEF: Bankaların yeni yıl kredi reklamları vatandaşı aldatmasın
- 11:56 - ‘Bursa’da faylar aktif, depreme karşı duyarlı olunmalı’
- 11:14 - ‘Bursa’yı ulusala taşıyanlar’ Ekopol’de sorunları tartıştı
- 10:21 - Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu eğitimleri başladı
- 19:40 - Rektör Savaş: Çankırı’yı ikinci bir Eskişehir yapmak istiyoruz
- 19:39 - AKÜ’den Fransa’ya kınama
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00